Vilka är Vårdakademin?

Vi är specialistläkare och forskare som brinner för att förbättra vården genom att själva lära oss mer och sprida kunskap till kollegor och medarbetare. För att kunna erbjuda kurserna vi själva vill gå har vi skapat Vårdakademin. Tack vare att vi själva är aktiva inom både klinik och forskning har vi breda kontaktnät och täta samarbeten med många av de främsta klinikerna, forskarna och experterna och kan handplocka de mest relevanta föreläsarna till varje kurs. Vår ambition är att våra kursdeltagare precis som vi själva ska lära sig nytt, inspireras och utvecklas i sina yrken för att kunna erbjuda sina patienter bästa möjliga vård.

Susanne Sjöström

Specialistläkare och forskare inom obstetrik och gynekologi. Brinner för att förbättra kvinnors hälsa med evidensbaserad vård. Mottagning i allmängynekologi på Stockholms Urogynmottagning och utvecklar utbildning och digitala lösningar inom kvinnohälsa. Styrelseledamot i FIAPAC, den internationella federationen för verksamma inom abortvård och antikonception.

Marija Simic

Marija Simic Specialistläkare i obstetrik och gynekologi. PhD med forskning inom klinisk
epidemiologi. Kombinerar klinisk arbete på förlossningen NKS och mödrahälsovården med undervisning för kandidater, specialister och forskarstudenter. Älskar digitala lösningar.

Marija Simic

Specialistläkare i obstetrik och gynekologi. PhD med forskning inom klinisk epidemiologi. Kombinerar klinisk arbete på förlossningen NKS och mödrahälsovården med undervisning för kandidater, specialister och forskarstudenter. Älskar digitala lösningar.

Ingrid Sääv

Specialistläkare i obstetrik och gynekologi. PhD med forskning inom preventivmedel och familjeplanering. Arbetar med allmän gynekologi på Stockholms Urogynmottagning och med ungdomsmottagning inom SLSO. Sekreterare i FARG, SFOGs arbets och referensgrupp för familjeplanering.